Jag är sugen på..

Mat eller en tatuering kanske? Jag hade velat tatuera in en pinuppa isåfall. Jag älskar dem! Kanske nån av de här.

Dagens Pinuppa

Pinuppa
Dagens Pinuppa
Dagens Pinuppa
De är så söta. Helst hade jag velat ha en som framhäver formerna mer och en som är lite mulligare. De hade varit mer jag! Älskar deras kläder och frisyrer.

Cheesecake

Idag ska jag pröva mig på att baka en Cheesecake. Jag tycker att det är skit gott och de verkar inte vara så svårt att göra heller. Måste hadla innan jag hämtar grabben på dagis, de är ingen idé att ta med honom in på affären. Nej nej nej,det orkar vi verkligen inte med idag :) Tråkigt väder är det också, jag var ut en sväng nyss och hämtade posten och sopade bilen. Även om det är molnigt så stack det riktigt i ögonen för att det var så ljust, jag måste skaffa mig ett par riktigt snygga solbrillor!



Cheesecake grundrecept.
Detta behöver du;
ca 12 st Digestivekex
75 g Smör
 800 g Philadelfiaost
 4 st Ägg
 2 dl Socker
 1 msk Vaniljsocker
 2 msk Mjöl
 1/2 tsk salt
Frusna bär

Gör så här;

Smält smöret. Krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i smöret och kör till en smulig smet.
Tryck ut blandningen i en bakform med löstagbar kant. Du behöver inte trycka upp smeten längs kanterna.
Det ska bara bli en bottenplatta. Ställ kallt.Värm ugnen till 175 grader.

Rör ihop philadelphiaosten med sockret och vaniljsockret en bunke.
Blanda ner vetemjölet och saltet och rör till en slät smet.

Rör ner äggen - ett i taget - så att de blandas ut ordentligt i smeten.

Häll i formen med kexbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter.
Kakan kommer att verka mjuk men den stelnar när den svalnar.
Dekorera med bär överst och låt stå i frysen.


Good luck!




Konstverk

Idag ville min konstnärliga sida träda fram på nåt sätt, jag kände ett stort behov av att göra någonting. Jag hittade ett par gamla ramar i städskrubben, dessa spraymålade jag om till svart. Jag tog fram akvarellfärgerna och målade söta blommor. Jag tycker det blev skit snyggt! Nu får tavlorna stå i hallen, inte en så synlig plats precis, men de passar ingen annanstans.






Vad tycks?

RÖSTA

Ja nu är min semesterbild en av de utvalda. Nu måste du rösta på mig! Rösta på bild nr 18! -> WWW.colorelle.blogg.se

En mörk timme

Ja i vårat hus var det iallafall mörk mellan halv 9 och halv 10 ikväll. När vi tittade ut på byn verkade det lysa ganska mycket, ingen tog det lika seriöst som vi tydligen :P Mörkt och tyst. Inga mobiler som ringer heller. Konstigt konstigt. Men de var skönt.

A.

Jag är väldigt dålig på att ljuga. Man ser på mig när jag inte mår bra och jag kan inte låtsas vara glad när jag inte är det. Ett enda ansiktsuttryck och det är kört. Man vill verka så stark men man avslöjar sig själv. Man vill inte tala om vad felet är, den känslokalla sidan tar över. Egentligen vill man berätta men man är alldeles för stolt och det svider att höra  sanningen. Man är inget mer än en människa, alla har känslor, vissa känslor är mindre bra men alla har vi dem. Jag kan inte rå för att jag känner som jag gör ibland, jag vet att det är fel och jag vet hur jag skulle skämmts om jag berättade det. Men man behöver bara få ligga i skuggan en stund, samla sina tankar för att sedan gå vidare. Vi måste må dåligt för att sedan förstå hur det känns att må bra. Alla har vi såna dagar.

Ibland är jag är rädd. Rädd för att mista personer jag håller kär, rädd för att glida isär. Rädd för att mista allt och bara försvinna. Rädd för att bli någon annan, rädd för att inte finnas där. Rädd för att jag inte har någonting mer att ge, rädd för att blekna bort. Rädd för att ingen mig mer ser och rädd för att inte finnas mer!

Iallafall, jag är hemma, längtar bort. Grattis på födelsedagen M. Hoppas vi syns snart igen.

BESLUTSÅNGEST

Kangos, Kiruna, Luleå eller stanna hemma? fan fan fan. Varför ska de vara så svårt att bestämma sig.

Det sägs komma mycket folk till Mias kalas, men de känns så konstigt när man inte känner alla. Ja de är en chansning. Men om jag har mina bybor med mig så kanske det inte känns så ensamt bland alla kangos bor :) Jag gillar inte mias mammas hus, den ger mig otäcka minnen. Kanske därför de inte känns bra? Ja vet inte. Nä men jag ska överväga detta.

Tävling

Okej nu har jag för första gången gett mig in på en tävling. Men detta är ett undantag, man kan faktiskt vinna olika nagellackar och sånt gillar ju jag! Tävlingen hittar du på www.colorelle.blogg.se. Läs mer om tävlingen på hennes egen blogg. Vad väntar du på? man kan ju vinna fina grejer!


Tisdag

Ja ibland kan man få lite dåligt samvete när man varit arg på lill pojken. Längtar till jag får hämta upp honom idag :) Nu ska vi ha roligt har jag bestämmt, han ska få leka med sånt som jag annars inte orkar med. En av dessa saker är bland annat dammsugaren. Jag fruktar att ta fram den, men idag gör vi det iallafall! Jag vet hur de komme sluta, i tårar och ledsna miner, men de är smällen som man MÅSTE ta. Han kanske kan få leka med Bittes nycklar igen, så länge han håller sig borta från allt som kan gå sönder. :) haha. Ja de blir prima.

Jag vaknade klockan 12 idag, eller egentligen 5 i. Mycket konstigt att jag kunnat sova så länge, jag la ju mig tidigt igår. Men nu känner jag mig pigg. Jag funderarpå att göra mig klar och sen springa ner till brevlådan och kolla ifall jag fått nån post. Nu börjar det närma sig löningstider. Hoppas jag får brev! De är alltid lika roligt.


Så här kan det se ut om man låter en Jonathan leka med fingerfärgen ensam.

idag är vi trötta

J har varit sååå speedad, jag är trött, har sprungit efter som en svans.. Han har vänt upp och ner på huset, försökt riva sönder tapeter med en nyckel och allt möjligt. Haha. Han är rolig han.-


Jag försökte göra om en bild, men de var inge roligt.

Deprimerande väder

Ja, de första man ser när man tittar ut genom fönstret är såklart snöoväder. De är inte särskillt roligt, man blir liksom så nere. Nu råkar solen kika fram lite grann, men de är nog inte långvarigt. De känns iallafall som att våren är på väg, jag känner mig ofta så glad och lycklig! Snart är sommaren här, så jävla underbart! Jag har ju redan lastat garderoben med nya sommarkläder :P haha . Nisse har åkt hem också, man blir såååå ledsen varje gång. Men de dröjer inte länge innan jag frå träffa honom igen. Han var så söt, några minuter efter att han åkt ringde han och ville prata. Ja de är inte lätt att sakna någon.

Lilla pojken min kollar på Alfons, som vanligt. Själv dricker jag kaffe! Mycket gott måste jag säga. (Inte alls lika starkt som kaffet på tåget). Men då är de ju JAG som kokat det också. ;) Idag ska lillasyster sjunga i Vittangi, hoppas det går bra. Jag kan inte åka dit själv, men resterande familjen Salomonsson kommer nog befinna sig på första bänken.
Igår prövade vi den nya fingerfärgen jag köpte på ÖB. De märktes verkligen att den var köpt därifrån, eftersom det mesta man handlar där är skit! Även den här färgen var skit, jag hade kanske för höga förhoppningar. J verkade tycka om den, men färgen fastnade på stolen. Dåligt dåligt. Hoppas det går bort med lite klorin.

Planer inför dagen:
-Gå ut och leka, kanske skida om jag orkar med det.
- Måla ett födelsedagskort till Mia (Den vi målade igår blev inte så lyckad)

Resten av tiden får vi improvisera, de har ju funkat hittils!

Hemma igen

Skönt att vara hemma återigen. Min vistelse med Mia i Luleå var kort, men effektiv! Det inhandlades en del, men vi begränsade oss. Jag är mycket stolt över inköpen! Kul att vara med min vän också. De var ett bra tag sen sist. Nu ska jag och min gubbe lägga oss, jag har varit vaken ett flertal gånger inatt såjag är trött. Jag har bland annat  vaknat av att Mia suttit och kollat foton, mitt i natten? Konstig typ det där. Hon snarkar också. Verligen kvinnligt.. Haha. Jjaja, god natt!

Mitt hantverk



Fint va?

Så här söt är jag idag



Fyyy fan vilket vackert väder, man kan ju inte vara något annat än lycklig.

Jag har just överlevt..

jordens hemskaste mensvärkar! Oj oj oj oj OJ vad ont det gjorde, kramper efter kramper. Jag spydde och hela kroppen domnade bort. De ska inte behöva vara så här förjävligt! Varje gång det händer önskar jag att jag tagit en tablett liiiite tidigare. Men de är aldrig klokt att vara efterklok..

De där om presenter och födelsedagsfiranden.

Nu är det tisdag. Tisdag den 17 mars år 2009. Planerna om "födelsedags firandet" i Levi som jag fick höra om igår vet jag inte om jag är riktigt så där hel sugen på. Jag minns ju hur det blev senast jag var där, jag är nog lite skräckslagen fortfarande. Haha. Födelsebarnet själv lät inte heller så sugen? Men ett som är säkert är att de har fina hotell där. De var som att bo på ett slott med riktigt mordern inredning minns jag. Två vånings rum med bastu och balkong. Puust.
Vi får väl se hur det blir med den saken, annars får vi väl ha en vanlig hederlig fest hemma i häääärliga Kiruna. De är ju såå mysigt där också. Om ingen annan har något att tillägga så kan vi ju åka upp till stugan och ta de lungt? Men nu för tiden är man gammalmodig om man använder ordet lungt. Så de blir inget av det heller.
Varför ska man fira överhuvudtaget, varför angagerar man sig varje år och köper presenter i onödan. De är ju inget positivt i det, inte när man fller allt för många år iallafall.  Firanden och presenter får mig att börja må illa, kan man inte bara köpa en present om året och skriva "Ha den äran på  födelsedagen och namnsdagen, God jul, gott nytt år, god fortsättning på det nya året, grattis till förlovningen, krya på dig, grattis till barnet, den nya lägenheten o.s.v" istället för att köpa flera presenter som ingen uppskattar ändå. Nä nu låter jag negativ, klart alla gillar presenter (kanske inte när man får en hemmagjord handduk i julklapp, men de är ju ändå tanken som räknas).
I år ska jag bara köpa en julkapp till alla, inget mer svammel med flera olika presenter. Bara en födelsedagsklapp och inget mer! De blir billigt och miljövänligt. Ska kanske använda miljövändligt papper också, eller varför slå in alls. I och för sig är det hela spänningen, men man kan ju gömma den oinslagna klappen bakom ryggen och sen får personen i fråga gissa vilken hand jag håller den i. Det finns ju något spännande i det också.

Nu ska jag fundera vidare i bilen. Måste hämta min lilla lilla pojke på dagis. Förhoppningsvis är han på bra humör, för vem är inte det en sån här solig dag?
Puusss

Bilder från i lördags

Helt okej backe faktiskt. Okej den kanske var lite tråkig med tanke på att det bara fanns tre olika backar att åkaner för och endast två liftar. Men den var kul att göra något annorlunda.



Min älskade mor. Om inte hon hade varit med hade jag och Hanna nog varit kvar där fortfarande. Tur att mamma kunde finska :P


Liften och vi. Orkar itne lägga upp nå mer bilder, de tar så länge-:)

Hej hej

Idag händer det grejer

Nu har vi vaknat tidigt, ätit havregrynsgröt till frukost. Jag är ledig, så idag planerar vi att åka på slalom resa. Eftersom vi inte har så mycket pengar så föredrar vi det billiga alternativet, Hetta. Inte för att jag vet hur backarna är där, de har ju öppnat nyss. De sägs att de är ganska obranta backar :P Men de får duga för oss.


De här är jag idag ;)


se upp i backen för finska attecken.

Tisdag

Finns det ingenting man kan göra för att se normal(are) ut i håret? Jag ser jämt ut som en diskborste som är väldigt använd efter att jag duschat. Inte så roligt att börja platta varje dag. Fönar jag det så ser det bara värre ut. Haha. Nä men inte för att jag hatar att platta håret, men de kan bli lite jobbigt i längden. Tur att jag inte har så långt hår just nu. De kanske går att rakpermanenta? Undrar hur mycket det skulle kosta.. Kanske ett alternativ.

Jag har faktiskt gjort en liten beställning. Bland annat en primer som jag så länge önskat mig,från smashbox. Jag tänkte också pröva på torr schampoo, de sägs vara bra att använda då och då. Och lite annat smått och gott.



Och en mening tillägnad min vän.
Du vet att du är stark, du vet att du är bra. Idag var inte din dag bara, men den kommer. De lovar jag!

Leopard mönstrat

Jag har förälskat mig i dessa mönster. <3 Snyggt snyggt.

      
                                       
   



www.hm.se


Att ta körkort

För exakt ett år sedan, imorgon, fick jag körkort. Tiden går snabbt. Jag minns hur lycklig jag var, de var verkligen äkta glädje man kännde då. Jag minns att det nästan kom glädjetårar, eller de kasnske gjorde det till och med? När jag sedan gick till skolan, (åå tänk, jag gick skola då!) så berättade jag till alla. Ingen förstod någonting. Jag sa inte innan till någon av mina kompisar när ja skulle uppköra, de kändes bättre så. Det fanns ingen press, ingen behövde få veta om jag kuggat. Beskedet kom nog som en chock för alla. De trodde ju att jag knappt visste var gasen fanns!  :p Hahah. 

Nog glömmer man bort en del. Jag minns inte alls de där med stoppsträckor och reaktionstid eller nåt. Men jag kan ju köra och har inte krockat än så länge. (peppar peppar ta i trä) OCH om man ska jämföra mig med min käre vän M så är jag riktigt skicklig. Min pappas bil är hel som tur är. Ursch så bra. :)

www.colorelle.blogg.se

Jag älskar hennes blogg.. För er som inte gillar inredning och mode, detta är inget att rekommendera isåfall. Jag fattar inte varför folk pratar så illa om dessa modebloggar. Jag gillar dem, eller iallafall den här. Jag får inspiration av att se hennes kläder och läsa om vad hon gör. Varför ska man inte få läsa om det man tycker om?
Jag går in på hennes blogg varje dag, ibalnd flera gånger per dag i hopp om att hon skrivit något nytt.

www.colorelle.blogg.se

Här snackar vi djupa tankar

Ibland kan jag vara riktigt djup och prata om sånt som ingen annan förstår. Jag brukar tänka så långt in i tanken att jag inte ens själv fattar vad jag egentligen tänker på. Låter klurigt. Men tänk dig att det inte fanns någon jord, inga människor, inget levande. Ingenting existerade, det fanns ingenting som heter universum eller minst av allt Solen. Du ser bara ett stort svart mörker. Frustrerande tanke tycker jag. Många känner säkert likadant. Eller en annan tanke. Vad händer efter döden? Blir man en ängel? Kanske ett djur? Eller blir det helt enkelt bara svart, som om ingenting fanns. Då är vi tillbaka på punkten innan.. Svart får mig att börja må dåligt, ja i tankarna iallafall. :) De är kanske meningen att man inte ska veta allt, eller tänka allt för djupt.
Ibland brukar jag också fundera på om katterna förstår vad man säger, eller är de verkligen så jävla dumma som de ser ut? Är det så att de tittar på en med sina söta ögon och tänker "Va pratar hon om"? Eller är de smarta nog att förstår att de inte förstår. Nä jag vet inte. De verkar som att de uppfattar sitt namn ena stunden, men andra sekunden reagerar de på vilket annat ljud som hellst. Taskigt verkligen, här slösar man energi på att prata med någon som inte förstår, de kan väl säga till isåfall? Nä ja kanske ska börja ge upp hoppet om att lära Maja sitta..
Men ja älskar ju dem, varför klaga. Man blir ju som man umgås, det kan ingen göra något åt. Sådan husse sådan katt. Eller hur den nu gick. God natt!

Bilder som jag sa

J pimplar på för fulla muggar :)








Pimpeltävling

Nu kom vi hem från pimpeltävlingen i Mauno. Jag pimplade inte, vi satt mest och tittade på jag Hanna och J. Ungen tröck ner hela handen i pimpelhålet och inte nog med det så snorade han ner allting. Rattkälken vi hade med är på sista versen, men de funkade ju. Jonathan försökte pimpla, men de som känner honom vet nog hur det slutade. :) Men man ska aldrig ge upp! haha. Vi köpte en korv för de enda pengarna vi hade men den hann bli kall innan vi hunnit fram till bilen. Typiskt. Det är ju förjävligt att det ska bli soligt väder nu när vi väl är hemma.. hm.

Ja ska lägga in en bild sen.

21:00

Nu har jag varit flitig. Det händer ibland att jag får såna där energiryck som medföljer att jag börjar göra sånt som jag annars inte orkar. Idag satte jag min energi på muffins bakande och en joggingtur med Hanna. Bra va?
Jag tror inte att jag joggat seriöst ute på vintern nångång innan. Nu hade vi faktiskt klätt oss ordentligt, inte med för mycket eller tjocka kläder. De var inte ens kallt ute!
Jag bakar faktiskt oftare och oftare nu för tiden. Kärring varning på mig.



Muffinsen kanske inte ser så mycket ut för världen, men de var goda och det är huvudsaken :)

Rätt rätt på fel sätt. Var sak på fel plats och huller om buller.

Ja nog är Alfons rätt rolig att kolla på :) Han säger så roliga kommentarer ibland. Nu börjar ännu ett nytt avsnitt.
"Här är Alfons Åberg. Han är snäll och glad ibland och dum och busig ibland. Just nu är han busig och ledsen. För det är kväll och han vill inte sova."


Ni skulle bara se hur lugn ungen är. Han sitter som fastklistrad framför datorn :) Gulleplutt.

Skryta får man. Ibland.

Mina lediga dagar har varit underbara. Nu är batterierna laddade igen och jag är redo för ännu en helg. Jag och gubben har varit ute i skogen och jobbat med VED! Eller jag solade mest medans han slet. Jag tycker inte att det där med veed riktigt är min grej liksom.

Jag var just in på HM;s hemsida. Hittade massor jag vill ha, eller som jag hade kunnat tänka mig att köpa! När säger det stop egentligen? Mia ringde förresten idag och frågade om hon kunde köpa 3 par skor på samma gång. Jag tyckte inte att det lät så värst farligt. Hon behöver skor, och nu kan hon inte gnälla på mig att jag stor shoppar! Jag har äntligen en hake på henne! Wihoooo

Min sjal är färdig. Jag är så nöjd. Hur fan kunde jag lyckas kan jag tänka nu i efterhand. De är ju en hel del pill, inget för de med dåligt tålamod. Men nu hänger den där på galjen, redo att användas. Kan ingen gifta sig eller nåt så att jag får ha den. Haha. Dumma jag. Nämen är man nöjd så är man. Då får man skryta lite också.
Nu ska jag tvätta av min ansiktsmask och ringa ett litet litet samtal.- Puss och kram


Men mamma..

Snälla klä på dig, gör dig färdig, sluta tjata, rensa undan, raska på!! Hon är som en snigel när det gäller att bli färdig, ofta. Nu är vi på väg till Karre och dagis, men hon stressar inte. Nu tjatar hon på att hon hellst inte vill åka i det skicket hon är nu. Men de är ingen fara mamma, vem bryr sig i Karesuando? Du har ju bakat just, skyll på det!

Nu verkar det som att hon fått tummen ur röven. Hej!

Sol sol sol

Världens finaste värder har det varit två dagar i sträck nu, lite dåligt att det blåser så mycket när det blir mildare väder bara. Vi har varit ute och promenerat, jag mamma och J. Snacka om skönt!
Nu innan jag satte mig här höll jag på att knyta en sjal. Väldigt fint blir det. Sjalen är röd med blommor på, fransarna blir rött blandat med guld och lejongul. Jag planerar att göra klart den till imorgon, de är inte så värst mycket kvar nu. Den kommer iallafall passa utmärkt till min bruna kolt!


En Amanda


En Jonathan

God natt

Nu är det första Mars, bara 27 dagar kvar till Mias födelsedag. Jag hatar födelsedagar, särskillt såna då någon fyller jämna år, då blir födelsedagarna plötsligt mycket viktigare. Presenterna får man inte glömma, de ligger väldigt höga krav på dessa också, hur ska det gå för lilla mig. Jag är urdålig på födelsedagar och paket! Men om jag har klarat mig till nu så tror jag att det löser sig tillslut. Så nu till frågan, vad kan jag köpa till henne. Inget för dyrt, för pråmigt, för B:igt som Mia säger eller för dyrt. Eller oj det har jag redan sagt en gång. haha. Dumma jag. Vi har iallafall olika tycken om vad som är bra att ha och inte ha, hon gillar ofta sånt som inte jag gillar, ska jag helt enkelt köpa något som inte faller mig i smaken?
Nä nu kanske jag borde gå och lägga mig om jag ska orka vakna imorgon. Förresten så steg jag upp kl 8 idag! Bra gjort av mig.

RSS 2.0