Med tandborsten i mun..

skriver jag några rader här innan jag ska slänga mig i säng. Är i Kiruna nu förresten. Är skit trött, ändå är klockan innan 12. Brukar nästan aldrig somna innnan 12. Imorgon blir det tadläkaren klockan 10! Off vad jag hatar att gå till dem, nog för att de fixar mina tänder, men de är så jobbigt när de ska stoppa in typ tusen saker och så kan man inte svälja själv. Gillar inte den blåa slangen de suger ut slemmet med, den är så otäck. Nu börjar det riktigt svida i munnen av all tandkräm, ska springa. God natt!


Snodde en grej från kusinen

skriv ditt namn med lillfingret: Amanda
skriv ditt namn med armbågen: amandas
skriv ditt namn med pannan: trfe
skriv ditt namn med foten: asmnandcas
Skriv ditt namn med näsan: qjk qwjh eq
skriv ditt namn med örat: AQ,FDRHU
skriv ditt namn med munnen: Z<AAMANDA

Haha-

VIP kväll på citygalaxen

Imorgon kväll ska jag gå på modevisning/vip-kväll i citygalaxen. Ska bli ganska spännande och se hur de lagt upp allting. Också ganska coolt att det kommer stå vakter utanför och kontrollera ifall man står med på listan. Haha. Såååå sex and the city :) Jag får ha en kompis med mig, mamma fick det bli. Hon ville så gärna, de blir skit kul! Det kommer vara 20% rabatt på allt i affärerna och sen efter modevisningen är det "efterfest" på arran, de hade också något erbjudande. Passade perfekt att de var just imorgon, då jag ändå skulle till Kiruna. (Tandläkar tid, sista gången jag får gå gratis!) Jag och Ida har båda fått biljett, vet inte om de bara har delat ut dem till folk? Undrar om de blir mycket folk? Aja, de var iallafall 18 års gräns, ska de bjudas på skumpa kanske? Jag får väl vänta och se.

Idag har jag faktiskt sovit till klockan 12! Jävlar vad skönt de var, men nu har jag ännu mer ont i axlarna. Ska be J massera :P haha. Idag känns det som att jag inte har någon inspiration alls, nu skriver jag bara vad som helst! Men man måste ju ha såna dagar oxå.

Tjaaooo

Helt slut i hela kroppen

Vet inte vad de är, har jag blivit sjuk nu också?
Eller är de bara vanlig huvudvärk? Har lite ont i öronen, kanske örininflammation?
Tandvärk, visdomstanden som håller på att växa fram?
Axlarna är det även något fel på, bär säkert för tunga saker.
Ja de är inte lätt när det är svårt :) haha.

Idag såg jag den första snön falla. De var inte mycket, men när jag var på väg ut i bilen hade det faktiskt lagts sig ett tunt vitt lager på huven. Ganska mysigt. Jag längtar tills det kommer snö på riktigt, att snön blir långvarig och inte smälter bort direkt. De är bara jobbigt när de är blött och slaskigt.
När jag hämtat grabben från Karre idag var det hagel ute förresten. Solen sken och de var inte särskillt molningt, ändå föll det snöploppar. Knasigt värre.

Nu hålller mammsen på att bli galen, jag måste dammsuga tydligen. Hon har inte ens överseende med att jag har huvudvärk, öroninflammation, tandvärk och axelvärk. Nä de spelar ingen roll helt enkelt, hur sjuk jag än må vara. Haha.  Tjooo

Helgen

Bilder från min helg. Inte så många, men det duger!
Jag lagade middag till N i lördags, hade köpt nya tallrikar och dukade upp fint.



På Elins överraskningsfest. Kolla bara hur hårt hon håller i glaset :P


     



Hej då!

Söndag

Ja nu var jag hemma igen. De har varit en lååååååång helg.
Jag har hunnit med jävlarns mycket. Orkar inte rabbla upp allt, men jag kan tala om att det blev utgång på fredag. De blev ganska lungt faktiskt och de var ju det jag sa. Vi har firat en kompis, grattis Elin :D Jag har varit hos min farbror och käkat tårta, han har fyllt 60. Grattis till dig med! Hunnit köpa lite grejer till nisses lägenhet, varit på inflyttningsfest. Åkt taxi. Ja. De har varit roligt. Hade med kameran till Elins överraskningsfest men hann inte fota så mycket. Ska lägga upp sedan.

Nu ska jag tvätta ansiktet och sen lägga mig och sova. Höres imorgon. God natt!


Melissa Horn

Lyssna på hennes låtar. Mycket bra faktiskt! Och jag vet va du kommer säga nu Hanna, men de är faktiskt jätte bra :) OCH ja måste väl skriva det här, de var du som lärde mig att lyssna på dem-

De gick inte att lägga upp någon låt här, men men. New York är härlig, och Hanna.

Ida svarade, hon skulle gå upp nu! Great!


Vaken med tuppen

Klockan ringde 05.30. Då steg jag upp, duschade och kallt var det! Nu är jag i Kiruna efter en tråkig tid på bussen. Funderar på att ta en tupplur, eller ska jag ringa Ida nu direkt och väcka henne? :) Jag kanske ringer om en halvtimme/timme. Då har hon fått sova ut lite iallafall. De var ingen fridfull resa, man fick inte chansen att slumra till där inte. Först var det någonting som pep konstant, Bengt fixade det först i vittangi. Sen när jag tänkte att jag skulle få lite lugn och ro hoppar det på en familj bestående av mamma pappa barn och barn. Det minsta barnet skrek heeela tiden. Är det något jag hatar så är det skrikande barn. Fy fan. Tänk om man bara hade kunnat tejpa för ungens kakhål! De konstiga är ju att föröldrarna inte verkade göra någonting åt att hon skrek, pep och gnällde? Jobbiga typer.

När jag kommer in i denna lägenhet möts jag av ett smuligt köksbord, kuddar på golvet och skolböcker på soffan. De var inte stökigt, men ändå inte städat. Om jag ska vara ärlig så var det första jag gjorde när jag kom in att rätta till soffan. Den var HELT sne. Haha, jag är en konstig prick. Sen tog jag bort smulorna på bordet. Öppnade fönstret, kikade ut på "livet" där utanför. (Såg en gubbe och en tjej som var ute och promenerade, inget annat) Jag öppnade kylen, det ekade tomt. Precis så här brukade det se ut när jag bodde här, ingen mat i kylen (ibland var den full), de var stökigt i mellanåt och böckerna brukade ligga utspridda över hela lägenheten.
Jag måste erkänna att Hanna har mer ordning på sina kläder i hallen. De finns knappt några skor? Mina brukade ligga överallt. De ser på något sätt mycket fräschare ut här inne, men de är klart att jag måste få klaga lite först, innan jag öser komplimanger. :P

10.10. Inte kan jag sova nu. Ska ringa och väcka nöten.
Inget svar? Jäklar också.
Får väl gå och knapra på en kaka som jag såg att hon hade i skaferiet. Haha.

"När livet ger dig två val, vägen till höger, eller vägen till vänster"


Intervjuv med Jonathan.

Jag- Hej!
J- Hej.
Jag- Vad heter du?
J- Than.
Jag- Hur gammal är du?
J- 5 år
Jag- Vad gör du?
J- Krattar.
Jag- Vad tycker du om att leka?
J- I sandlådan, diska och leka med grytan.
Jag- Vad tycker du inte om?
J- Knivar
Jag- Vilken är din favorit färg?
J- Röd
Jag- Vad tycker du är äckligt?
J- Blöjor, skräp
Jag- Vad tycker du är gott då?
J- Yoggi, rån, plättar.
Jag- Vilken är din favorit glass?
J- Sandwich
Jag- Vad får man inte röra i köket?
J- Pannan, kniven, proppen.
Jag- Vilket är ditt favorit program på tv?
J- Små einsteins, Nalle puh
Jag- Favorit bok då?
J- Osynligt med Alfons
Jag- Vad brukar du göra på vintern?
J- Åka skidor, leka med grytan i snön.
Jag- Okej de var bra så,  tack så mycket.
Tystnad.
Jag- Vad brukar man säga då?
J- Tack.

Också coola klockor.

Klocka i banglemodell

Jag hade velat ha den vita, eller zebra mönstrade.

HM har fått in nytt.



Köpsug.

Haha, jag vet att jag har skrivit ungefär 100 inlägg idag.

Jag gör det för att jag känner ett behov. Allting kanske inte är världsviktigt, men jag har inget annat för mig.

Idag är en sån där dag så alla vill att jag ska skriva om dem. Det hela började med att Mia ville ha ett inlägg om henne, de fick hon. Nu har det spridits vidare, fler vill ha en text om dem själva. Va är det här? Jag är för dum för att förstå. Men här kommer de, ni får dela på denna.

Jag vill börja med att berätta om min bästaste vän, som faktiskt råkar vara min kusin också. Hon heter Ida och är 18 år. (Ska försöka att inte få det att låta som en kontaktannons den här gången). De är hennes sprallighet och självsäkerhet som får mig att gilla henne. Hon är en tjej som har lätt för att umgås med alla, hon kanske inte alltid är den som tar första steget, men de är lätt att komma överens med henne. Eller, de kanske inte är helt sant, vissa människor går verkligen inte alls ihop med henne. Glad tjej som alltid har nära till skratt och hon har en speciell humor. Ibland skrattar hon åt ingenting, ibland skrattar hon till och med åt mig fast jag inte gjort något. Skumt eller hur? När jag tänker på framtiden så har jag ingen aning om vad jag skulle kunna se henne arbeta som. Jag vet att hon inte gillar att torka gamlingars bajs eller leka med ungar. (Men vem gillar det?!) Hon pratar alltid om att hon hade kunnat tänka sig gå lumpen, jobba som polis och liknande. Hon är en sån faktiskt. Liten men tuff. Ärlig framförallt, mot dem hon känner. Säger rakt ut om hon inte gillar något, men ibland ljuger hon också, när det behövs. Som för hennes mamma om vars hon sovit på natten efter krogen.
Ida är min bästa kusin! Vi är så lika, men ändå så olika. Ofta tänker vi samma saker, säger samma saker, de händer också att vi ringer varandra samtidigt. Som idag. Vi brukar lura folk att vi är tvillingar, de dumma går på det, de smartare vänder och går iväg. Vi har lurat ett par stycken. Med Ida har man aldrig tråkigt, hon kan hitta på de allra konstigaste sakerna att göra. Vem bakar liksom kladdkaka på kokta ägg? Nä precis, inte många. Kanske ingen :)

Den andra personen som ville ha plats i detta inlägg i min blogg är N. Nisse. Nils- Anders. Gubben, älsklingen. 21 år. De finns så mycket jag kan säga om honom. De får räcka med det här!
Nisse är en person som gillar att ha ordning och reda. Han är inte pedantisk, inte heller slarvig. Men saker ska vara på sin plats och det händer sällan att han glömmer betala någon räkning eller tappar bort nycklar. Sån är inte han, de är mer likt mig. Han kan vara alldeles för snäll, de går lätt att övertala honom och få honom att göra något han egentligen inte hade velat. (Oftast är det så när jag tjatar :P) Ibland blir han kallad toffel, de är han också. De händer att jag inte behöver gnälla på honom när disken ligger framme, han tar hand om den automatiskt. Jag gillar att han inte har den synen på livet att "kvinnorna ska stå i köket medans männen försörjer familjen". Nisse som han kallas för det mesta, är ingen som man sätter sig på. När han vet att någonting är fel så rättar han till det. (Av oss två är jag den fega.) Han ringer till vem som helst, säger vad som helst och gör vad som helst för att det ska bli rätt. En gång lämnade vi bilen i ett P-hus i Luleå, vi visste inte att den stängde 8. Vi kom dit tio över, porten var låst. N skrek på vakten, han vägrade betala 500 kr och han fick som han ville. Mycket starkt gjort, själva hade jag gett vakten 500 lappen och kör så fort bilen orkade. Han är mån om sin familj, ödmjuk. Bryr sig om sina medmänniskor och han försöker att aldrig vara otrevlig. Men då och då är han det kan jag lova, men vem är inte det?
Han är inte heller en person som vågar ta första steget, men blyg är absolut inte det rätta ordet. Även om han tror att han är det själv, blyg. Jag gillar hans humor, han säger ständigt knasiga saker och fast ingen annan skrattar så är han glad.

Om någon undrar är Ida ledig, öppen för alla. N är min.
Kramar / Amanda


My new shoes




.





Kontaktannons.

Mia Mörtlund, 20 år.
Mia är en tjej, kanske mer en mogen kvinna i sina bästa år. Älskar långa promenader med sina gamlingar och shopping på Hötorget med sina bästa kompisar Sofia och Sofi. Hon lever livet fullt ut, att hon är impulsiv är bara förnamnet. Här talar vi om en tjej som handlar utan att tänka efter! Men de är så hon vill ha det, då är så hon trivs bäst. Min mamma skulle beskriva henne som glad och virrig. Jag håller med att hon är en glad prick, social hade varit mitt andra beskrivande ord (ifall vi inte räknar med impulsiv). Mia gillar att planera sitt liv. Hon vill gärna ha saker att se fram emot, ja menar, vad har hon annars att leva för där ute i stora Stockholm. Ja, de är där hon bor. Många kan se det som irriterande när hon hela tiden vill vara i rörelse, hon är mycket effektiv (Inte när det gäller skolarbeten eller disk/städning), men när hon väl brinner för något så vill hon göra det perfekt. Hon lyckas oftast få som hon vill, hon är väldigt duktig på att övertala människor och att manipulera. Fall inte för hennes "Charmiga, men samtidigt förförande" ögon, hon kan få dig att göra vad som hellst. Lita på mig jag vet, been there done that! Mia gillar förutom långa promenader och shoppingrundor att springa på loppisar och prylaffärer som hemtex. Hon är en riktig hemmafixare och IKEA nörd. (När man kan namnen på olika soffor eller bord från ikea, då kallas man inget annat än nörd!) Vill du få Mia på fall, eller iallafall nå hennes uppmärksamhet måste du vara en riktig badboy. Skippa det snälla, gulliga. Kör på riktigt hårt, ställ henne mot väggen och viska något i hennes öra. Hon faller för sånt.

Vill du veta något mer, skriv och fråga i kommentarfältet. Jag svarar på allt.
/Mias högra halva, eller var det vänstra?

Svara på det.

Datorn har blivit galen. Den kan inte läsa av några skivor mer. Vad är det som är fel?  


Utanför mitt fönster

Imorse vaknade jag inte av lugnet som brukar befinna sig i huset övriga mornar(?). Den jävla telefonen ringde och skrämde slag på mig. Jag hoppade upp ur sängen, svarade. Det var inget viktigt. Fick bara höra att någon gift sig. Jag kände att det var lika bra att stiga upp då när jag ändå vaknat. Klockan var 10:16 exakt! Ensam hemma, som vanligt. Radion var på, det gjorde inte mig något, ensamheten blev lite mer sällskaplig. Jag tittade ut genom fönstret, möttes av en grå och trist stämning. De var då jag märkte det, löven, de vackra färgerna hade försvunnit, fallit ner till marken. Det känndes så dött allting. Svart istället för färgglatt. Vilken tråkig tid. Jag vet inte om det var den tråkiga miljön utanför mitt hus som har fick mig nedstämd, nånting var det iallafall.

Jag saknar färgerna.


Nagellack på ett annat sätt





Jag såg på nån tjejs blogg att hon hade målat naglarna i olika färger. Jag tyckte de var tufft, målade alldeles nyss. Mina naglar är väl inte de finaste, men de blev snyggt!

10 saker jag ser just nu

En kamera
Ett glas
En penna
En miniräknare
Ett fotografi av J
Filmer
En lampa
En tidning
En spegel
Två högtalare

←↑↓→

Ett Fotografi



Du ville visa att du fanns och att du levde
Och att inte allt var lika dött som dom
Du ville se alternativ i allt som inte var nåt bra
Och att det gick att göra om

Ge mig!



Den här klockan vill jag ha!! De är ett motiv av Marilyn Monroe inuti den. Så snygg. 475:- från Chicy.se
De är ju jul snart om jag inte minns fel.


Fart och fläkt

Ikväll var det fart och fläkt som gällde här i järvi. Snacka om att jag är svettig och kinderna är röda som tomater :P Jag har spungit efter lillen och stoppat flygande saker. Haha.

Just nu hör jag idol på tv. Mamma tittar och har på vääldigt hög volym. Om nåt år hade det varit roligt ifall Hanna sökte in. Men jag tror inte hon hade vågat det, inte jag heller för den delen. Inte för att jag kan sjunga överhuvudtaget :p De är väl mest lilla snigel och mamma mu som mina stämband kan ta ton till. Haha. Systern däremot kan sjunga, hon är riktigt dukitg. Och det säger jag inte bara för att hon är min syster, hon kan faktiskt! Och de är klart att jag som storasyster får berömma lite extra, de är ju det vi är till för. Att stötta varandra.

Jag pratade med N just. Han tittade film med ett helt gäng killar. Män som hatar kvinnor var det som spelades i rutan. Jag vill se del 2. Hade varit perfekt om den fortfarande gick på bio till helgen, då bokar jag biljett direkt!
Inge mer svammel. Ska göra något. Vet inte riktigt vad. Ska se om det finns något gott i kylen :P haha.

Tjaarråå

Läs.

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5064790

1 timme och 5 minuter

De var länge sen vi har pratat så här länge i telefon, jag och min kusin. Jag la på alldeles nyss. Hon ringde mig när hon vaknade, jag hann äta frukost och hon hann börja göra frukost. Fy fan va det fanns mycket att prata om den här gången :) Annars brukar samtalen vara typ 10 miunter då man frågar det allra viktigaste, nu var det deep talk på hög nivå. Haha. Vi kom överens om att det kanske blir utgång ihelg. En lugn sådan. Någon som vill hänga på? Jag saknar dig min lilla trollunge. Jag saknar tiden då vi brukade vara med varandra varje dag och baka kladdkaka, äta kladdkaka och kolla tv. Jag hoppas det kommer en tid då vi kan göra det igen, tillsammans. För det brukade vara så kul. Nu ser vi inte varandra lika ofta, inte ens i jämförelse med hur ofta det brukade vara, du är där och jag är här. Nåväl, tur att det finns mobiler och telefoner, bloggar och INTERNET.

Schemat.
Duschning.
dammsugning.
matlagning.
 


äh jag kunde inte sova, gjorde det här.

HANNA


IDA


MIA

(Inte så stor skillnad, men de är för att jag inte kunde hitta någon äldre bild än den där.)

OCH nu blir det sängen.-


För visst är det en ganska stor skillnad?




Ganska stor skillnad eller hur? Kan inte förstå att det är så där jag sett ut :D haha. Hatar ögonbrynen på DÅ bilden. Smala och fula. Älskar däremot mitt hår på den nyare bilden, även om det inte är just så jag har nu. DÅ bilden är tagen på Linas och Hermas bröllop, och när var det? 3 år sen minst. NU bilden är på årets student.

God natt.

"Och för att du bor på den här planeten, så passar jag på att hälsa dig välkommen in i arbetslösheten"

Jag kikade in på Idas blogg här för ett tag sedan. (Ja de är väldigt mycket prat om idas blogg hela tiden :P) Och kollade på ett par gamla bilder, tagna för kanske, 5 år sedan? Då börjar man fundera, vart har de åren försvunnit och när hann de svischa förbi så fort? känns som att det var igår vi tog de där gruppfotot uppe på Idivuomas slalombacke. Du har hört det tusen gånger, jag också, säger det en gång till så har vi hört det 1001 gånger, tiden går fort! Ibland för sakta, som när man väntar på något. Úngefär som på julafton, när man väntar på tomten (Ps. Nu pratar jag INTE om mig själv. :P), eller på sin födelsedag när man ligger i sängen och väntar på att familjen ska springa in i rummet och sjunga "ja må hon leva". Då går tiden sakta, men för övrigt gasar det förbi. DET=Tiden, klockan, åren.
Jag saknar inte mig som jag var på den tiden, då var jag en enda stor finnhög med stort hår och fula kläder. Nä, jag ska inte se ner på mig själv så, jag gillar mig. Men jag gillar mig mer nu. Nu är jag Jag. Då var jag bara en bråkdel av vad jag är nu. 5 år, och så mycket har förändrats. Och nu står vi här, allihopa, kastade rakt ut i vuxenlivet. Ingen varnade oss för att det skulle vara så här svårt. Nu ska vi förstå oss på allt svammel om a-kassor och deklarationer, vi måste springa på arbetsförmedlingen hela dagrna och snåla med pengarna för att de ska räcka. Om man inte redan har ett jobb vill säga. Då behöver man inte snåla, men a-kassan kommer jag ändå aldrig förstå mig på.

Det här rimmade Mia ihop till en som tog studenten i sommras.
"Och för att du bor på den här planeten, så passar jag på att hälsa dig välkommen in i arbetslösheten" De var väl den enda förvaningen hon fick, om att vuxenlivet inte är någon lek. Men nu sitter hon ändå utan jobb. För 5 år sedan gick hon skola och var lycklig. Ja tänk vad tiden går. Men egentligen, se det från den ljusa sidan. Tänk så roligt vi har!


Här får du tillbaka för den fula bilden. :) Fy fan va snygga ni är.---

Ett par snygga brudar

Idag hamande jag och min kollega, eller kan man säga så? Jobbarkompis låter bättre, på tvrullen. Imorgon kommer säkert våra fejjor dyka upp på tv. De var inte ens meningen att jag skulle hamna med, men fråga inte ens varför, kolla bara Oddsat imorgon. Väldigt viktiga grejer. Det roliga var ju att vi var riktigt heta, jag och hon. Jag stod där med underställs byxor och kiruna-buffen. Skit snyggt.

Idag var jag ute och joggade. Vet inte hur länge sen det var sist. Jag bara gjorde det, innan frukost och allt. (Om man kan kalla det frukost när klockan är 12?) När jag kom hem stekte jag en omelett. Den första i mitt liv faktiskt. Och om du vill veta hur den smakade, de vill du säkert, så kan jag tala om att den var jätte god. Här får du ett bildbevis också! Gott, gott, gott, som en kille i min vänskapskrets hade sagt.  


Idag tog jag med mig mitt pick och pack (J och en bägare) ut i skogen och kollade om det fanns Lingon. Tro inte att jag går frivilligt ut och plockar bär, detta gjorde jag mest för mammas skull. Hon har tjatat om de där lingonen nu i en hel vecka. Jag tänkte göra en god gärning, men det fanns inte mycket bär där ute. Jag plockade några mest för att grabben skulle få se. Fotade lite fina bilder också.





 Den här sista bilden kallar jag "Kärlek på hög höjd". Haha.

Ikväll ska jag titta på Svenska Hollywood fruarna, åh vad jag längtat sen förra veckan. Den är väldigt roande. Nu börjar Tinas cookalong ropar mamma. Den är också kul. Hej då!


...

"ZXYDZMN FCSKMEM FCM ,udjchbjfdkjewsopreduhrferw320kmfdjnfdkgfm  mn xxn xcm xmdxd, cshdcbsdxjnjhasx"

Jonathan skriver hej.


Ett "att-göra-till-helgen" inlägg

Klockan är mycket men jag har ingen lust att gå och lägga mig ännu. Därför skriver jag här, kanske tröttar ut mig lite :P

Längtar till helgen, då får jag äntligen komma tillbaka till Kiruna. Inte för någon längre tid, bara över helgen. Men ojoj vad kul det ska bli. Har en del shopping på min att-göra-lista. Inga kläder den här gången! Hör och häpna :) Haha. Nä jag ska bland annat gå till optikern, titta ifall det finns några bågar som jag kan bli kär i. Vill ha något att variera med, mina vita blir lite tråkiga i längden. Sen ska jag gå in på antingen kicks eller apoteket, fråga råd om bra hudvårdsprodukter. De är sååå många gånger jag har tänkt köpa mig bra grejer, men de blir aldrig av. Nu ska jag ta mig i kragen, för det behövs verkligen. Jag och Mia tävlar om vem som har mest finnar. Fast vi inte kan se varandra så tjafsar vi och lovar varandra att den ena har mer än den andra. Jag vet att jag har mest, men hon vill inte ge sig. Därför är det på tiden att jag köper något bra, för jag vill inte se ut så här mer. Okej, de är inte så farligt som det låter. De är helt okej faktiskt, men det behövs skaffas! 
Jag gillar kicks, där finns så mycket småplock, så mycket man hade velat köpa, men de är så dyrt. Jag gillar apoteket också, förut kunde jag aldrig förstå varför Mia gillade att handla där, men nu vet jag. De är skit kul! Vet inte varför. Nog om det. Ska kanske ta och boka in min tid hos spa-kastanjen, presentkortet går ju ut snart. Helkroppsmassage hade inte suttit fel :)
Ja vet att det är ointressant. Varför skriver jag ens :D haha. Men det kanske finns någon som tycker de är kul att läsa om mina funderingar. Även om de inte är så roliga alltid.
Men nu blev jag lite trött faktiskt. Ska hämta ett glas vatten, byta om till nattitröja och lägga mig i min Osköna säng. Tjooo

Dagen i bilder







Idag gjorde vi upp en eld bakom huset. Trots att det regnade lite var det så mysigt. J poserade så fint på bilderna. Han brukar förstå att han ska stå still när jag tar fram kameran. Min grabb.

Nu är det tomt i byn igen. Alla åkte. Jag blev ensam kvar, med mor och far. Trist som faaan, inte för att jag ogillar föräldrarna, de är bäst! Men jag hade föredragit att någon i min egen ålder stannat (Läs Hanna eller Nisse) :P Det kliar i benen, i hela kroppen. Hur länge till ska jag orka sitta här? Jag älskar byn. Här kan man verkligen slappna av, ta det lugnt. Inte tänka så mycket utan bara vara. Ingen stress. Inga problem (så länge det inte är något psykiskt). Nu har jag jobbat här i snart 1 år. Det har gått snabbt, men 1 år är ändå en ganska bra tid.
Jag älskar honom såklart, min pojke. Utan honom hade jag stuckit för länge sedan. Han är pojken i mitt liv :) (Tro inte att jag glömt dig N, du är mannen i mitt liv. Haha) Han lämnar inte mig i sticket. Är alltid glad. Han rör om i mitt annars tråkiga liv, får mig att förstå att jag verkligen lever. Men jag kan inte dölja det, jag längtar bort till en annan plats och det kan han inte göra någonting åt. Men jag måste erkänna att han dämpar längtan-känslan very much. Jag ger honom så mycket, allt jag har, och han ger minst lika mycket tillbaka. De är därför jag har orkat så länge. Han är bara världens underbaraste unge. Trots han får mina cylindrar att gå på högvarv, ganska ofta :)  

Jag blir så rörd när den här killen vill sitta på just min mage och läsa böcker med just mig. Att han vill att just jag ska mata honom när vi äter. Att han vill hålla just mig i handen när vi ska göra saker och att det alltid är jag som ska sitta med honom när han badar. Hur pissigt jag än kommer ha det, kommer han alltid finnas där för mig. För här har vi en vän som aldrig sviker. Och hur svårt det än kommer kännas och hur jobbigt det än kommer vara den dagen jag lämnar byn, så kommer han fortfarande vänta på att jag ska komma tillbaka. Hoppas och längta, även om jag svikit honom så mycket. De går inte en dag då jag inte tänker på dig grabben. <3

De gamla moderna

På ett tåg mellan Kiruna och Luleå satt ett gammalt par bredvid oss i vagnen. De såg ut som ett vanligt gammalt par, inga konstigheter. Inget jag kunde lägga märke till på deras utseende iallafall. Rynkor, rutiga skjortor och lockar i håret. Inget speciellt, inget annorlunda. Detta hade man sett förut. De var gamla, inget mer med det. Två helt vanliga gamla människor helt enkelt. Ja kollade på dem ibland. Tittade  upp från min tidning och studerade. Det fanns något speciellt, något annorlunda, något jag aldrig hade sett förut. De var gamla, såg gamla ut, hade kaffe med i termos och hela kittet. Men de betedde sig inte så, de var som ungdomar. Inte konstigt att dem hade fångat min uppmärksamhet. Det händer inte varje dag att jag finner nöje i ett par gamlingar. Jag menar, hur intressanta brukar de vara på en skala?
Inget illa menat, de kan vara störtsköna. Men det är inte ofta man ser några som dem. Jag ska försöka förklara så gott jag kan hur ja uppfattade dem.

Gubben, eller ska ja säga grabben? Ja iallafall, han satt mest där på sin plats. Sa inte mycket, inget jag hörde. Lyssnade på något och hade MODERNA hörlurar på huvudet. Såna som coola killar brukar springa runt med, ifall de har en ipod. Han hade en ipod. En jätte fin, en som föll mig i smaken. Ganska otroligt. Snacka om tuff gubbe, förlåt kille. Att min morfar fattar sig på sin mobil, att han kan ta foton och skicka mms är ganska fascinerade enligt mig. Det hade varit lite konstigt att se honom, morfar, gå runt med en ipod. Om det inte vore nog med det hade han, killen, en ny MODERN sony ericsson mobil. En svart sådan.
Gumman sprang runt mestadels, satt inte still långa stunder. Pratade mycket, inget ja uppfattade, inte killen heller. Han bara nickade och log. Hon hade också hörlurar, dock ingen ipod, men en skivspelare. Lite back in time, men hon var tuff ändå. OCH om det inte vore nog om detta så drack de bonaqua, som vilka ungdomar som helst, fast de var gamla. Gamla men moderna, gamla men inte på det sättet.

 Jag gillade dem, för de var inte som alla andra.

Du är så söt min lilla grabb.



Världens gulligaste unge.

Små einsteins

på tv just nu.

Vi har vaknat tidigt här i huset. Grabben har redan hunnit göra på sig en gång, det blev att moppa golvet. Han skrattade såklart och tyckte det var skit kul :) Idag tänkte vi gå ut och plocka lingon, men det regnar. Hoppas vädret blir bättre, då sticker vi. Hade varit skönt att komma ut lite, de blir mest att man sitter här inne. Tråkigt som attan.
Hanna sover fortfarade. Funderar på att väcka henne. De är så kul att jävlas med henne när hon sover, hon kan bli såå arg :P Nu for ett ljus. Måste sticka

paket efter paket år efter år

Jag kan inte skriva när någon tittar på. Hanna stod här alldeles nyss, kikade på vad jag höll på med. Skallen blev helt tom, jag kan inte skriva när någon tittar på! De är bara så. Nu lämnade hon rummet, och då ploppar orden bara upp i skallen på mig. Konstigt :)

Idag är det 18 september. Om 3 månader är det 18 december. Snart jul. Och till julen ska det vara klappar. Jag hatar att köpa presenter. År efter år sliter jag med dessa julklappar. Sjävklart är det kul att ge. Det jobbiga är bara att veta vad man ska ge. Jag har en annan taktik i år, nu ska jag börja i tid och inte vänta in de sista dagarna. Kanske kan allt det där med klapparna bli roligare då? När man har lite mer tid på sig. Jag vet redan vad jag ska köpa åt N. Men sen har vi en hel massa människor som fyller år i oktober. De är sååå jobbigt, de ska såklart ha presenter då också. Varför ska det vara så mycket köpande hela tiden!?
Man borde införa en offeciell födelsedagsdag, då alla får sina klappar direkt och sen är det fritt fram resten av året. Det gillar jag! Men vi gör så här, skriv en lista på vad ni vill ha så underlättar ni verkligen för mig. Tack.


Fotoboken







Nu har jag fått min fotobok. Jag hoppas verkligen att du gjorde en när det väl var gratis för de blir verkligen fina. Jag är så glad över min. Inga vidare bra bilder, men man ser ju.

To do.


Borsta tänderna. Tvätta ansiktet. Ta på mig kläder. Rensa innan grabben kommer, dvs ta bort dammsugaren. Lägga undan alla skorna i lådan som varit i N;s bil. Mia förresten, vill du köpa ett par skor?
Läsa tidningen. Läsa idas blogg. Ja, de får vara bra så.


En bild säger mer än tusen ord.

Jag vet att en bild säger mer än tusen ord, men nu har jag inga bilder. Glömde kameran. Så irriterande. Men ord, det har jag fortfarande. Så här kommer en liten skrift på 339 ord om min älgjakt.

Vi satte oss på fyrhjulingarna, jag, N och J. Körde efter den stenigaste och guppigaste väg du kan tänka dig. (Jag har ont i ryggen fortfarande). Resan tog ett tag, solen sken på, höstens färger visade sig mer än vanligt. Fjäll så långt ögat kunde nå, så vackert. Nästan vackrare än på vintern. Vi körde förbi platsen vi grillat på i våras, N blev förvånad över att jag kände igen mig. Jag blev lite förvånad själv, men den kullen sitter i mitt minne. När vi kom fram fick man inte prata högt, inte heller gå med benen för tätt så att byxorna lät, vilket jag gjorde. Vi stod högt uppe på ett berg. Vyn därifrån var bländande, det var så stort. Jag kunde vrida huvudet 360 grader och fortfarande se samma vackra landskap. Solens strålar gjorde att det hela blev 10 gånger finare och färgerna på bladen fick det att se ut som en målning. Jag njöt. För mig spelade det ingen roll ifall vi skulle se någon älg eller inte, jag var redan så upprymd. Vi gjorde upp en eld en bit ner. Vi hade just lagt bullens pilsner korv på kokning och kaffepannan i eldens glöd då jag såg N:s förvånade min. Någon hade sett en älg, i närheten av oss. Han rusade iväg, jag och J var snabbt efter. J kikade ner över dalen, såg ingenting på ett tag, men sen skrek han till. "Där står den, just nedanför oss". Jag tog kikaren, försökte ställa in rätt skärpa (De var inte den nyaste kikaren), jag vred och vände, såg inte ett skit! J pekade och viskade, kolla där, jag kollade. Jag såg den! Älgen. Den tittade mot vårat håll, såg skrämd ut, öronen lyssnade, ögonen var på spänn.

Vi fick aldrig den älgen. Men för mig spelade det ingen roll, jag hade varit med om nog. Jag nöjde mig med min varma koppen och min macka. Det var lycka som spred sig i min kropp när jag satt där bredvid elden och mörket började falla på. Lycka.

Nu åker jag

Okej då blir jag borta i två dagar. De ska bli så skööönt att få leka skogsmulle igen. Lukta skit, ha fettigt hår, smutsiga sockar, renhåriga kläder. Ja, de är så de ska va.

Tjarå, vi höres!

Tiger än en gång.

Jagularer smyger och nosar.
Vad mer??
Jo, de skrämslar.
GRR.

Ja han är bara för gullig. Han ger mig ett gott skratt den figuren.

Tisdag tisdag tisdag

Idag har jag gjort detta:

- Ätit frukost
- Bäddat allas sängar
- Diskat
- Plockat in i diskmaskinen
- Hämtat in ved
- Gjort eld
- Dammsugit
- Packat inför "älgjakten" :)
- Skrivit en inköpslista

Och nu är jag helt slut! 
Då återstår bara duschningen. Jag blev helt sotig av eldgörandet. Men de gick på första försöket :P Ikväll åker jag till Keino. Är ledig Onsdag och torsdag så jag passar på att fara bort lite igen. Vem orkar sitta här sysslolös? Inte jag iallafall.

50 års festen

Ihelg var jag i Norge på kalas. Isak fyllde 50, men han är ganska tuff för att vara så gammal. En hejjare på att spela trummor också. Jaja, iallafall. Nisses släkt tyckte väl jag var hel knasig eftersom jag inte är van vid att skaka hand med varenda människa. (Bures, bures. Ni förstår) Även om jag träffat personen 100 gånger innan vill de skaka hand igen, konstiga typer. Jag brukar bara skaka hand med en person första gången vi möts, sen räcker det liksom med att bara säga hej. Men inte då, där ses man som fräck om man inte skakar hand. Snacka om att jag fått skaka sedan. Inte tvättade jag händerna heller. Haha.
Nå här kommer lite bilder...


me, myself and I


N


Tårtan som föreställde trummor.




Massa tårtor!


Johannes "the flygplan" som jag börjat kalla honom. (Ida om du tänker dig en full Johannes, dansandes med händerna så där som han brukar, ensam ute på ett dansgolv med hur mycket människor som hellst tittandes på. Då förstår du vad jag menar.) Här spiknykter iallafall :D haha.


Födelsedagsgubben.


Nisses gudbarn, Mia Marita.






 Presentbordet.

Hej hej.

Bloggar jag brukar läsa

Nu tänkte jag lägga upp ett inlägg där jag visar vilka bloggar jag brukar läsa. Det har blivit en hel del nu på senaste tiden, för vad gör jag annars på internet? Jag har ingen facebook (Ja vet, du tycker jag är hel knasig), ingen bilddagbok eller.. hm..  lunarstorm. Haha.

Okej. Här är bloggar jag går in på.

www.colorelle.blogg.se - Mycket inspirerande blogg. Om man är intresserad av kläder och dylikt.
www.beatas.blogg.se- Ganska lik den övre. Hon ska gifta sig också. Ganska kul att följa med i hennes planeringar.
www.blondinbella.se - Går in på hennes av vana. Kul ibland.
www.hannasalomonsson.blogg.se- Syster
www.idanossnahoj.blogg.se- Kusin vitamin Ida
www.miahiljakristina.blogspot.com- Mia
www.liinao0.blogg.se- Gammal klasskompis, Liina
www.sanniihbanni.blogg.se- Sanna H
www.hannanutti.blogspot.com- Hanna nutti
www.hellete.blogg.se- Lotta
www.mcitalo.blogg.se- Lisa
www.ninokalainen.blogg.se- Nina
www.duarkung.blogg.se- Åsa
www.annihoney.blogg.se- Nån
www.twotwothree.blogg.se- Två galna MSP lärare
www.powercarola.blogg.se- Kusin vitamin Carro
www.bloodymari.com- Blondinbellas bästa koompis
www.finest.se/katrinschulman- Katrin Zytomierska

Ja de får räcka. Jag märkte det nu, jag läser inga bloggar skrivna av killar. De måste ändras på.
Hej då!




Dessa ska bli mina



Skopunkten 299:-


Jag idag



Nu ska jag åka till Karre och hämta pojken och köpa något gott som jag är väääldigt sugen på. Ha de!

En låt bara



Jag gillar denna låt. Den är bra bra bra :)

Grattis Magnus på din födelsedag!

Gissa vad

Jag tog den jävlen idag. Nu är han DÖD, borta för alltid. Bara 100 miljoner kvar att utrota.

Fläskpannkaka oxå

ÅÅh så irriterande. Jag har hållt på och fixa med en bild hur länge som hellst. Tänkte lägga upp den här, men de funkade inte. Det kallar jag jobbigt! Då är det lika bra att jag går och lägger mig. Hej då!


Färdiga

Nu är de klara. Jag älskar dem! Fan vad jag har slitit och pillat, svurit och skrikit. För lätt, de var det inte. Jag hade problem med solen, men nu är den bra. Det känns vemodigt att ge bort dem, men de var de dem var menade för. Att bli en födelsedagsgåva.






Nu får jag faktiskt vara lite stolt.

JÄVLAR

Jag hade just tänk gå och lägga mig i min bäddsoffa då det hände. Jag hade plockat undan kuddarna från soffan, tagit fram lakanet och brett ut det över sängen. Då. De var då jag såg den, de var fruktansvärt. En STOR SVART SPINDEL sprang ut ur lakanet och ner för soffan. Jag fick panik, ville bara skrika, gråta, springa. Men jag hejdade mig, pappa och mamma sov och jag ville inte väcka dem. Jag höll händerna för munnen, tog ett par tunga steg mot köket. Hämtade en bok, tänkte nu jävlar ska du få ditt äckel. (Låter tuffare än jag var) Jag slog en gång, missade. Slog en gång till, missade igen. Fan oxå. Den sprang in under soffan. Då såg jag något annat svart på soffan, vet inte om det var en död mygga eller en död spindel. Det blev för mycket, och så kom tårarna. Jag ringde N och storgrät. Det kändes som att den var överallt, på benen, i håret, ja vem vet vad. Den kom så plötsligt, skrämmde livet ur mig och framförallt, den var så nära. Mycket närmare än den har tillåtelse till, ursch. Va är de för fel, är de min otursvecka? Jag kommer drömma mardrömmar inatt. OCh jag kommer absolut inte sova där jag hade tänkte, ALDRIG. Jag blir så förbannad, kan ingen döda dem allihop..

När den kreativa handen tar över

Okej här får du ett litet smakprov på hur ett par tavlor som jag målat ser ut. De är inte färdiga ännu, de krävs en del fixing innan de kan hängas upp. Har lite planer på vad jag ska göra med dem, men ni får väl se. Mycket dåligt skärpa på bilderna, men jag kan lova att de är finare i verkligheten :)



God natt.

N, blir det bra?

Läs inte

Igår beställde vi lite från ginatricot. (Ointressant jag vet, men av brist på annat att berätta så) De är hemskt när jag-måste-ha begäret kryper fram. Igår var det så, finns lite kvar fortfarande. Men det fixas säkert när jag får prova och känna. De är konstigt att man vill ha så mycket hela tiden. Alltid är det någonting. Aldrig är man nöjd. Man köper och köper, tror att nu är det bra. Men inte, då är det något nytt man tror sig vilja ha. Tur att jag inte är miljonär. Klart jag älskar att handla, men det har ju sina baksidor också. Garderoberna blir för små, man hittar kläder längst under allt nytt som har prislapparna kvar, pengarna tar slut, de blir ett evigt springande på stan. Ja de var väl det negativa. Sen finnns det tusen positiva saker också, men dem tänker jag inte räkna upp för nu har jag annat som ska göras.

God natt


Förresten.

Om det är någon som är intresserad av att göra en fotobok, helt GRATIS. Gå in på den här länken. Jag vet inte varför allting är gratis, inte ens portot kostar någonting. Men man måste ju passa på, det gälller till 15 september. Jag tänker iallafall börja göra en nu själv!

http://www.fujidirekt.se/asp/_campaign/pc/index.asp?utm_source=PcForAlla_20090623&utm_medium=Print&utm_campaign=Gratis-Fotobok

Gratis fotobok

Kolla vad snyggt det blev, bakgrunden alltså! Tänk vad hon kan :P

.

Söndag söndag söndag

God morgon!

Nu har jag ingenting att komma med egentligen. Jag ville liksom bara. Det kändes som att det var nu jag skulle skriva något. Så nu skriver jag.
Imorse när jag vaknade var jag såå trött, druckit kaffe och suttit ute på trappan för att vakna till. Idag åker Hanna tillbaka till Kiruna. Vi har bytt roller nu, jag och hon. Förut var det alltid jag som packade väskan på söndag och åkte till Kiruna, nu är det hon som gör det och jag stannar kvar. Nog är det tråkigt alltid. Pratde med N nyss. Han skulle bli bjuden på hamburgare. Hur kan man äta en hamburgare så här tidigt?! Ursch och fy och blää säger jag bara. Äckelpäckel töföt som Hanna brukade säga förr. Haha.

Igår eller vilken dag det var så tittade jag på playhouse Disney med lillen, det var Tiger och puh just då. Jag börjar gilla honom mer och mer, tiger alltså. Han säger så söta saker, det allra sötaste är ju när han säger Mystifistiskt (Mystiskt). Guuuuuuullllliiiiggg!

Vad mer? Jag vet inte om det var något mer. Jo, jag känner oxå för att packa väskan och följa med till Kiruna. Men det går ju inte, SJÄLVKLART!



Jag för lääääänge sen.

Att få potatisar i skallen och jord i näsan är inte särskillt kul..


Okej, här har vi då årets första potatis. Plockad av mig, hoppas den blir uppäten av mig också.


Jonathan efter 5 minuter, titta sen hur han såg ut efter en timme.

En sån där söt bild som man egentligen har tusen av.

Én till.

Chefen som han tror att han är :P


Nu hade vi varit ute i en timme. Jag vet inte om han rullade i skit eller ifall han bara är en sån. Haha. 

Hanna och mamma hålller på att baka gahkku. De luktar så gott här i huset. Men man får inte smaka ännu. Jag hatar när man inte får smaka direkt. De måste ju hinna svalna först såklart och ingen får ju äta före någon annan, såklart inte.

Mia jag vet att du vill ha ;)

Så är de

Varje minut anmäls någon saknad. Det blir 60 personer i timmen. 1440 st per dygn. 518 400 personer per år.
Håll hårt om dina nära, man vet aldrig vad som kan hända! Jag älskar er allihopa så att ni vet!

En mycket intressant tanke som jag har

Inatt hade jag tusen funderingar i skallen. Jag tänkte på allt möjligt mellan himmel och jord. En sak som jag tänkte på är något som jag kommer ihåg att jag tänkte som liten. (Nu tänker du, inte en sån där historia igen, men den här blir bra!)
Min mamma och pappa har alltid haft en stor säng. Mammas sida av sänghalvan var och kommer alltid att vara till vänster och pappas sida kommer alltid att vara till höger, om mitten vill säga. Det man tror är rätt som liten sitter ju kvar, så ett tag trodde jag att alla hade stora sängar. Jag kunde aldrig förstå mig på min kusins föräldrar, de hade en relativt liten säng, om man jämförde med mammas och pappas. Den var inte uppdelad i två och det värsta av allt var tanken på att de kanske inte visste vilken sida som var vems.. Jag frågade alltid varför de hade en sån liten säng, för mig var detta inte normalt. "Vi behöver inte någon större" var svaret. Behöver inte någon större? Heregud de var väl inte det de handlar om brukade jag tänka. Mamma och pappa har en stor säng, sa jag. Nåväl jag gick väl runt och trodde att kusinens föräldrar var onormala eftersom de var de enda på hela jorden som hade en liten säng. (Den var egentligen inte så liten, kanske 1,20 1,30?, mamma och pappa har 1,80) Nu vet jag sanningen, att det är inte är så bra med stora sängar, hur kunde jag tycka det då? Jag föredrar mycket hellre en liten, mysig. Tänk vad de har gått miste om, mina föräldrar, närheten av varandra. Jag menar, mitten har ju alltid varit ivägen.. De var ju det kusinens föräldrar döljde, det vet jag nu. Hur kunde jag vara så blind..

Update

Spindeln i duschen har inte vågat visa sig ännu. Trots att den inte syns till kollar jag upp mot taket HELA tiden. Ifall den nu skulle känna för att kika fram just när jag står där skulle jag vara redo iallafall. Jag håller er uppdaterade....

Akon- Birthmark



Mycket bra låt.

Höst

















Idag var jag ut och fotade lite. Idag är en sån där dag när man bara vill vara ute, de är så fint väder. Har varit och cyklat innan också. Fotade såå mycket, orkar inte visa mer, N säger att de är tråkigt bilder. Nu ska jag gå och förbereda tacopajen! Herråå

Blää

Idag känns allting lite bättre. Jag känner mig gladare och piggare. Nånå, ska berätta om det äckligaste jag vet. Spindlar! Jag hade just kokat kaffe och skulle sedan skölja ur koppen, då ligger en död spindel i diskhon, snuskigt ställe att dö på. Senare hoppade jag i duschen och gissa vad som hängde där på väggen, jo en spindel jävel till. Är det inte bara för äckligt!? Varför ska de alltid befinna sig i våran dusch, av alla ställen?? Okej men iallafall, jag smög in efter väggarna ungefär, höll mig så långt borta från den som möjligt. Tittade på den hela tiden så att den inte skulle försvinna, den satt still på samma ställe. Gjorde mig klar, tänkte hämta kameran och fota den snuskpellen. Och gissa vad, DEN VAR BORTA! Snacka om att jag fick panik, den kunde ju vara var som hellst liksom. Haha. Jag hatar spindlar över allt annat! Hooppas han inte kommer tillbaka för då får han med mig att göra, eller med pappa ;P


Jag får rysningar i hela kroppen när jag tittar på bilden, ursch vad de är fula.. Och NEJ, de var inte den jag hade i duschen, eller i diskhon.

...

Min drömros är ingen ros, utan en vit lilja. Kan jag få en sån av dig?
Den har inga taggar, inte heller röda blad.
Jag gillar inte röda blad, och minst av allt sånt som sticks och förstör.
Men att dansa på röda rosor kan även göra gott, trots allt.





God natt min skatt.


RSS 2.0