Mösspåtagning

Idag är det mösspåtagning i Kiuna. Ida, Adam, Sanna, Simon, Lotta, Moa, Maggan, Åsa med flera är säkert på gång nu för fulla muggar. Jag pratade nyss med ida, hon var full som ett ägg, hade just spytt. Jag skrattade åt henne:P Haha Men klart man ska vara full, det händer bara en gång. Men om hon inte tar en stödvila kommer hon somna. Jag pratar av erfarenhet :) Dåligt väder fick de iallafall, men vädret är bara en liten grej, lika kul kan man ha.

Slänger in en bild på våran mösspåtagning

Jag tycker om att göra det jag tycker om




MSP Boken

Jag och Mia har alltid velat göra en bildbok, om våran klass, vårat MSP. Hela skoltiden har vi fotat och kommenterat att "det här ska vi ha med i MSP boken". De som gått i våran klass känner säkert ingen detta. Nu har det gått ett år, och jag är fortfarande inte klar. Inte Mia heller. Varför ska det ta sån tid? Jag känner att jag inte har någon energi överhuvudtaget att ens ta tag i det. Ändå vill jag så innerligt få den klar, bara få titta i den och minnas. Jag har såna höga krav på mig själv, eftersom det är planerat att göra den här boken så länge så måste den vara perfekt. Jag har nästan tagit mig vatten över huvudet, den kommer aldrig bli så perfekt som jag tänkt mig, och det är orsaken till varför det inte finns någon ork. Jag försöker intala mig själv hela tiden att det inte spelar någon roll hur resultatet blir, bara den blir KLAR nångång. Innerst inne vill jag inte se bilderna, jag vill inte minnas allt just nu! Jag vet att jag borde fixa detta, skriva ner allt, för det kommer bli ett värdefullt minne när jag blir gammal och senil. Men jag säger det återigen, jag saknar allt för mycket.

Ärsch vad löjlig jag är.


Torsdag



You see the smile that's on my mouth.
It's hiding the words that don't come out.
And all of my friends who think that I'm blessed,
they don't know my head is a mess.
No, they don't know who I really am.
And they don't know what  i've been through like you do.


Skor som ej får bo hos mig

   

Synd men sant, skorna jag beställde var för stora. UNgefär 2 cm för stora också, såna går inte att ha. De får åka tillbaka till vars de kom från. Det känns lite vemodigt att behöva lämna ifrån mig dem när jag just fått dem, men jag måste se det från den ljusa sidan. Nu får jag leta ett par nya älsklingar att ta med mig hem. Jag beställde en klocka också förresten, den var undebar och får stanna.

Jag och Hanna kom just in från en ca 6 km lång joggingtur, jag är såå stolt över mig själv. De gick som på räls. Ibalnd får man faktiskt skryta om sig själv också.

Far





Måndag

Jag tittade ut genom mitt fönster och möttes av en tråkig grå smörja, och när jag jämförde detta med bilderna på Mias blogg så vart jag faktiskt lite avundsjuk. Dom har ju sommar för tusan! Jag vill också ha grönt och skönt. Det kommer väl såsmåningom, men jag vill inte vänta mera! SOMMAR SOMMMAR SOMMAR.

Inatt sov jag som en klubbad säl (Nisses uttryck), såå skönt var det. Jag ville knappt stiga upp på morgonen, inte för att jag hade någon tid att passa, men jag får ångest om jag sover för länge. Jag drömde ganska många skumma drömmar, men jag tänker inte tala om vad de handlade om för det är onitressant och ovärt att veta. Pappa har tjatat på mig hela morgonen, dammsug där och dammsug här. Jag måste väl göra som han säger...

En rolig en bara innan jag går.

Runda höfter,
gula tänder.
Bleka fötter och
fula tår.

Slitna naglar,
hår som hänger,
prickar, fläckar,
röda sår.

Korta ben,
en mage som väller,
rynkiga händer
och en dålig andedräkt.

Naglar som faller,
celluliter och
med en okvinnlig attityd.
Låter inte det Käckt?

Nisses beskrivning av mig. :P haha

Skepp och hoj!



Igår gjorde vi detta! Åkte båt, även om det duggade lite. De var spännande, och som ni ser på bilden hålller jag hårt i grabben.

Nu känner jag mig jätte rastlös. Vet varken ut eller in, vad ska jag göööööra!? Nåt som jag vet är att jag ska till Mia den 19;e Juni. Jag är fortfarande tveksam och lite osäker, men nu är det bestämmt och det går inte att ändras. Mitt problem kommer bli att ta rätt buss från Uppsala. Sen har Mia lovat att stå och vänta på mig, jag litar på henne. Nåt annat som jag vet är att jag måste köpa så jävla massa rosor till studenten. Varför ska alla gå ut samtidigt, jag blir ju ruinerad.! En sak till som jag VET är att jag inte är ensam om att vara rastlös här hemma, han gnäller bakom min rygg. Hon har tydligen också ganska så, tråkigt. En sista sak som jag verkligen vet är att min familj inte vuxit ifrån det där med att kalla mig manda. Jag gillar det inte riktigt. Nu undrar du säkert hur jag orkar skriva så mycket onödigt, men eftersom du läste allt så har inte du heller så mycket att göra?

Dagens ungdomar.

Frukost med radion

Imorse när jag satt och åt frukost så hörde jag en bekant låt på radion. Den låten fick mig att tänka på konfirmationslägret jag var på i Gällivare för typ hundra år sedan. Många minnen ploppade upp i min skalle, till mesta dels bra saker och om bra personer. "Inegn vill veta vars du köpt din tröja". Minns du den också? Egentligen en skit dålig låt, men jätte dålig text, men den har satt sig i mitt huvud. Jag tänker på en speciell person när jag hör den, en person som jag inte pratar med så ofta idag men som betydde väldigt mycket för mig under den tiden då vi lyssnade på den låten. Det är pinsamt att vi inte ens säger hej till varandra när vi ses. Inte för att vi ses så ofta, men ett litet hej hade man väl kunnat kläcka ur sig. Okej, det var länge sen vi var så tajta men man tycker ju att nånting borde finnas kvar. Eller? Är jag bortglömd? Henne kommer iallafall jag alltid att komma ihåg. Hon var en rolig en. :) De är hon säkert än idag. Nästa gång jag ser henne så svär jag på att jag ska säga hej, hur svårt kan det vara. Ifall hon inte vill prata med mig är det hennes problem, jag ska iallafall försöka. Jag får ångest när jag tänker på hur många bra vänner man låtit försvinna. Det har inte funnits något intresse från min sida när det gäller att hålla kvar dem. Något jag kanske ångrar nu. Som tur är har jag kvar några unika personer, det är jagväldigt lycklig över!

Tjjoooo

Helgen
















Konfirmation



Nisse ser full ut.

Idag tog lilla nisse konfirmationen. Jag säger bara en sak, jobbiiiigggttt att sitta i kyrkan. Prästen säger bara samma sak hela tiden, åååh. Men man måste stå ut, det händer ju i och för sig inte så ofta. Nu saknar jag min Nisse. Kom tillbaka!!!!!

ÄNTLIGEN

Har mina raringar till skor kommit. Det tog sin tid, men nu är de här. Eller snarare på statoil. Ska plocka upp dem ikväll. Längtar verkligen.

Ju oftare desto mer?

Tillbaka, i´m back! Det blev Kiruna igen, fredag,lör,sön,mån. Visst känns det tråkigt när jag inte skrivigt någonting?  Visste jag väl! Det blev en underbar helg med mycket mat och umgänge. En del tragedier med våra grillningar, men det slutade lyckligt i alla fall. Halsont och snuva är bestraffningen, jag nyser hela tiden. Läskigt är det, Johanna har sagt till mig att hjärtat kan stanna om man nyser flera gånger efter varann. Jag undviker att nysa så gått det går, men herregud det funkar inte så bra. Hendrik försökte få i mig eter på en sockerbit nyss. Jag kommer ihåg sen barsben att de är gott? Men de här var då det värsta jag smakat, jag fick tårar i ögonen för att det var så starkt. => Jag spottade ut det i diskhon. => Han blev arg och tyckte att jag slösade på hans medicin. => Jag blev inte friskare.
Men kul har vi haft, träffade alla jag hade hoppats på att träffa och lite till.

Jag ska lägga in några bilder  sen när jag kommer hem till min egen by där bilderna finns. Nu sitter jag i en annan by, låååångt bort från alla andra byar. Jag brukar kalla detta ställe för byn som gud glömde, byn vid jordens ände, eller byn bakom guds rygg. De är hemsk att säga så, men den som varit här förstår mig. (Förlåt Nisse) :D

Även om det är så dött här som det låter så trivs jag. Det finns liksom inga regler, ingen som ser. Jag luktar illa, men alla älskar mig ändå. Hur härligt är inte det!? Just nu hör jag tärningar som slår i bordet, yatzy tänker du. Samma tänker jag, när jag vänder mig och för att se om det stämmer så kan jag meddela att vi hade rätt. J och N försöker slå gamla rekord?


Apropå rubriken,  ju mindre jag skriver här desto mindre folk är det som läser och ju oftare jag skriver, desto mer läser? Hur kommer det sig. Där har du att fundera över. Vi hörs när vi ses eller vi ses när vi hörs!


Hej och Hå

Nu är även denna dagen slut. Snart. Jag känner att det inte har hänt något kul och därför finns det inget roligt att skriva. Det enda roliga jag tänker på just nu är att få komma till Kiruna och umgås med mina ääälskade vänner. Jag får träffa min Ida igen, de var länge sen jag såg henne. Hon har ju nästan ruttnat dit bort i pajalalala. Snart är hon ju nästan lika tantig som jag :) Haha. Jag får se Mia igen, hoppas att jag slipper gnället om T och FK. Jag tror jag packar ner öronpropparna I FALL ATT. Nu vet du det Mia. :P Jag får säkerligen se Elin, Liina, Anna, Jennie och många fler. Det känns nästan som om ett skollov är slut och jag åker tillbaka till skolan. Men inte, det finns ingen skola mer Amanda. Fatta det nångång.
När min syster och min mor sätter igång att disskutera så hör man knappt själv vadman tänker, som nu. Hur högt jag än hade skrikigt hade de inte hört mig. De pratar om vad hanna har på gympan imån, jogging tydligen. För det står på pappret. Jag sitter tyst som en mus, orkar inte ens lägga mig i. Men det blev tyst nu, tyst som döden. Jaaadu, jag sa ju att det inte fanns något roligt att skriva :)

På tal om ingenting. Ska vi grilla ihelg?

11,5 timme senare

Vilken dag! Jag är super trött. Huvudvärken lägger sina spår också. Jag har haft jobb i 11,5 timme idag! Då kan jag tala om att man inte riktigt är i form, skallen ligger efter :P Imån jobbar jag nästan samma, SJUKT JOBBIGT. Men jag kanske blir rik? Haha, skulle inte tro det. Men men, man måste ju hoppas. Annars går det inte.

Igår var vi i Kiruna som jag skrev, det gick skit bra. Roliga personer vi lyssnade på för en gång skull. Träffade Mia också, men de var en rejäl snabbis. Som vaaanligt. Men ihelg, då jävlar!

Jag orkar inge mer nu. Skulle bara skriva lite. God natt

Kiruna here i come again



Biltur. Vänta. Föreläsning. Biltur. Hemma. Sova.

Onödigt mycket jag åker till Kiruna nu förtiden. Tillbaka dit till helgen igen. ååhhh. Ett evigt körande.

Jag har namnsdag 26 oktober

Amanda är ett populärt namn 90- talet och betyder "den dyrkansvärda".
I dag har intresset för namnet, som bärs av omkring 39 000 svenska kvinnor,
minskat något. 


trevligt trevligt.

Jag och grabben igår, eller var det i förrgår?



Nu är vi snart på väg till karre, hämta upp killen ovan och sen åka till kyrkan. Hanna och kören hon är med i ska sjunga idag och eftersom de sjunger på samiska så är det bestämmt att alla ska ha på sig kolt.  :) Vi har varit vakna redan 8 imorse, så nu sitter jag bara och är redo. Hur det blir när vi väl kommer dit blir intressant att se, han kan börja skrika och bråka, men jag HOPPAS VERKLIGEN att han är lugn. Jag orkar inte bråka.

Förresten har jg funderat på en sak igår. Jag och mamma satt och tittade på en film "Se upp för dårarna". När det blev pause satt vi fortfarande kvar framför tv;n, det kom upp en reklamfilm där de sprängde mat i luften, jag vet inte vad det skulle vara bra för. Tänk vad de förstör! Människor i världen lider av hungersnöd och de "slösar" på maten. Ursch vad dålig stil. Du är vad du äter programmet är likadant, de dukar upp stora bord med mat på vad personen i frågan ätit på en vecka (?) och sen då? Slänger de maten? Snacka om att överkonsumera!!!

Lördag lördag lördag

Hej och hå!
Nu blir det ett sånt här tråkigt inlägg som egentligen inte handlar om någonting speciellt, som vanligt :) Men jag känner bara för att skrivanågot. Vi har just stekt plättar här hemma, de var gott kan jag tala om. Det har regnat hela morgonen, jag tycker det är mysigt att höra regndropparna falla på taket. Man blir så lugn och allt känns så fridfullt. Jag gillar regn, men inte då när det ska vara fint väder, som på studenter och kalas mm. Men luften bli alltid så frisk när det regnat. Härligt. Nu börjar min pojke springa runt och skrika efter servetten som han älskar, jag måste hjälpa. Fasst nu verkar det som at han kom av sig, han kollar film igen. :)

Idag har jag inga planer alls, vad ska man göra till kvällen?


Snart ett år sedan

Nu har det snart gått ett år utan min klass, mitt MSP, min skola och mitt skåp på tredje våningen. Det känns skönt att slippa ha så många måsten men samtidigt saknar jag allt omkring skolan. Vännerna, gemanskapen, kärleken som vi gav varandra. Vi blev så tajta och vi hade såå kul tillsammans. De känns nästan som att riva upp gamla sår när jag tänker på det, jag har inte kommit över skolan ännu känns det som. För mig är det fortfarande som att MSP är mitt, att det är jag. Det känns väldigt lustigt att vi inte finns mer, msp 3, klassen som är oförglömlig för mig. Den är nu bortglömd av alla andra, nu är det andra 3;or som tagit över. Vi finns inte mer.. Sorligt. Jag minns hur vi längtade till studenten, skolans sista dagar. Nu längtar jag bara tillbaka. Nu har det hårda livet börjat , jag forstod aldrig då att det skulle bli så svårt, och ingen varande mig? Hade jag fått göra om allt igen hade jag inte ändrat på någonting, jag är stolt över mig själv och alla andra i min klass som klarade av skolan. Vi gjorde det, vi tog studenten! Vi åkte på vårt flak, på våran lastbil med våra vänner och våran discovodka. Det hade inte kunnat bli bättre. Jag uppmanar alla elever som tar studenten iår att ta vara på allting, fota så mycket som möjligt, umgås, fira! FESTA! För den tiden kommer aldrig åter. OCH jag kan lova att det kommer vara det roligaste du gjort, för så var det för mig.

MSP 3- Hårstrået i din sallad


slagna hjältar

Me, myself and i




boys of my life


Från söndag till onsdag

Det var ett tag sen jag skrev här, men de beror på att jag befinner mig i Kiruna, utan dator. Nu tog jag tillfället och lånade sannas dator, hoppas hon inte dödar mig ;) haha . Det har hunnits göra mycket för min del, tandläkarbesök, spabesök, frisörbesök, lindex besök, jc besök o.sv. :P Jag har inte slölat mycket pengar alls om du tror det. Så det så.

Inatt hittade jag inte min telefon, jag trodde att jag glömt den i bilen. Och så var det nästan, men den låg utanför bilen. Det småregnade och den var helt blöt! Som tur är så lever den ännu, min kära lilla vän. Vad hade jag gjort utan dig?


Nu hinner jag inte mer. Hej


Meddelande till dig N Hetta

Jag åker till karre nu snart, jobbar till halv 3. Vid den tiden får du börja pallra dig mot Merta, jag slutar halv 7 allt som allt. Ta med nyckeln till lägenheten, jag är inte säker på vars min är. OCH jag ska ringa, var bara lugn. Men bli inte arg om jag inte får nå svar . PUSS äälskling

En blick som säger "snälla, låt mig få leka med dammsugaren"



Gulleplutt!

Saknar mitt långa hår











5000 TUSEN KRONOR RIKARE..

Blev inte jag detta år heller. Sååå väntat. Man orkar inte ens hoppas, vars skulle jag få den turen ifrån?

Efter MP åkte vi till Kuttis Pimpeltävling. Hanna fick 7 fiskar, ingen godkänd dock. Nisse fick kring 20 och bara en godkänd. Han vann stringtrosor! HAHA. Han funderar väl säkert att ge dem till mig, han brukar vara ganska så bra på att ge mig f u l a underkläder. :P Jag vill inte ha öb trosor! Sist fick jag coop trosor. Herregud. När tar det slut!?

Jag är trött. Har huvudvärk och känner mig dåsig. Jag har väl fått för mycket friskluft idag kanske. Senare ska vi kolla en film, när N kommer hem. Inatt kommer jag väl drömma om fiskar, de hade inte varit förvånande.

Klart slut ! God natt

Pimpeltävling

Okej då är der första maj igen. Och med det innebär Mertajärvi pimpeltävling, en tradtion som man inte kan missa. Vi är på väg dit alldeles strax.. Moffa stressar i köket och hanna har redan på jackan. Varför börjar jag svamla med den här jävla bloggen ! Hej då

RSS 2.0